Nova Business Travel

Reisinformatie

Wij willen graag dat u goed voorbereid uw zakenreis en/of vakantie beleeft, en daarom vindt u hier door ons reisbureau geselecteerde belangrijke informatie. Lees dit aandachtig door, want een goede voorbereiding op uw (zaken)reis is essentieël! Heeft u bijvoorbeeld een visum nodig voor Kenia? Hoe lang moet uw paspoort nog geldig zijn als naar China reist? Wat zijn de gezondheidsadviezen voor Malawi? Nova Business Travel helpt u altijd op weg. Ook als wij niet direct een pasklaar antwoord hebben, gaan onze medewerkers voor u aan de slag en zorgen ervoor dat uw vraag alsnog zo snel mogelijk wordt beantwoord.

De Europese Commissie heeft een zgn. zwarte lijst (blacklist) voor luchtvaartmaatschappijen opgesteld. Airlines op deze lijst mogen niet vliegen naar, of gebruikmaken van het luchtruim van de landen aangesloten bij de Europese Unie, met uitzondering van regeringsvluchten. De Europese Commissie heeft hiertoe besloten via (EC) No 474/2006 d.d. 22 maart 2006. Via onderstaande link treft u een actueel overzicht van airlines die op de zwarte lijst staan.

Blacklist airlines >>

Jaarlijks reizen ruim 2 miljoen Nederlanders naar verre bestemmingen voor hun vakantie of werk. Risicogebieden voor infectieziekten liggen niet alleen in (sub)tropische landen zoals in Azië, Afrika of Midden-Zuid Amerika. Ook dichterbij huis kunnen de hygiënische omstandigheden slecht zijn en derhalve een bedreiging vormen voor de gezondheid. Uw gezondheid is uw belangrijkste bezit! Check via één van onderstaande links of u vaccinaties nodig heeft en welke (voorzorgs)maatregelen u verder kunt nemen voor, tijdens en na uw reis. 

http://www.gezondopreis.nl

Amerika

Sedert 12 januari 2009 heeft de Amerikaanse overheid voor reizigers naar de Verenigde Staten een nieuwe regeling binnen het Visa Waiver Program: de ESTA-regeling (Electronic System for Travel Authorization). ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of bezoekers zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen, en of het bezoek een mogelijk veiligheidsrisico voor de V.S. inhoudt. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de V.S. ingevuld moet worden. 

Reizigers dienen vóór vertrek elektronisch toestemming voor visum-vrij reizen te vragen. Dit is mogelijk op elk moment nadat de reis gepland is. Men wordt echter aangeraden om dit zo vroeg mogelijk te doen, bij voorkeur tot uiterlijk 72 uur voor vertrek. ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat de gevraagde informatie is ingevuld. In sommige gevallen duurt het 72 uur voordat ESTA autorisatie geeft. Als geen autorisatie wordt gegeven, dient de passagier een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie is twee jaar geldig, of tot de vervaldatum van het paspoort als deze vervaldatum binnen de periode van twee jaar valt. Tijdens de geldigheidsduur van de autorisatie mag er meerdere keren naar de Verenigde Staten gereisd worden. 

Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. dienen per reis te worden updated. Naast ESTA blijft de APIS-regeling (Advanced Passenger Information System) bestaan, waarbij passagiers op het moment van inchecken persoons- en verblijfsgegevens dienen te verstrekken. 

LET OP:
Bij het invullen van uw gegevens dient u erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in uw paspoort vermeld. Komen deze gegevens niet overeen, dan kunt u zelfs geweigerd worden op de vlucht.
BELANGRIJK: de letter ''O'' komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. U dient te allen tijde het cijfer ''0'' te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor uw reistoestemming. 

Canada

Vanaf herfst 2016 zijn alle reizigers die vliegen naar of via Canada verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ETA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar Canada.
De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording, dit kan niet door UStravel gerealiseerd worden. U loopt het risico op een hoge boete wanneer u zich niet van te voren registreert. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ETA gaan: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

Een aanvraag kost CAD 7.00, welke u direct betaald met uw credit card via de officiële website. De ETA reistoestemming is maximaal 5 jaar geldig (tenzij uw paspoort eerder verloopt).

Let op: ook wanneer u alleen een overstap hebt in Canada, is de ETA verplicht!
Bent u op doorreis naar de USA, dan geldt hiervoor dat u voor deze bestemming nog steeds de ESTA-reistoestemming nodig hebt.

Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 weken vóór vertrek). ETA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het een aantal dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een spoedvisum aan te vragen via de Canadese ambassade. De autorisatie hoeft u niet mee te nemen op reis, deze wordt automatisch gelinkt aan uw paspoortnummer. Van belang is dus dat u reist met het paspoort waarop u de toestemming verkregen hebt.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 5 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfsadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren. Indien u niet via ETA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen, zie hiervoor: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp.

LET OP: Bij het invullen van uw gegevens dient u erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in uw paspoort vermeld. Komen deze gegevens niet overeen, dan kunt u zelfs geweigerd worden op de vlucht.

BELANGRIJK: de letter ''O'' komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. U dient te allen tijde het cijfer ''0'' te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor uw reistoestemming. 

Uiteraard heeft u als reiziger niet alleen plichten, maar ook rechten. Er is vaak veel onduidelijkheid over compensaties in geval van vertragingen of annuleringen, evenals de wegen die u kunt bewandelen indien u en een onoverkoombaar geschil terecht komt. De belangrijkste rechten van vliegtuigpassagiers gaan over de volgende onderwerpen:
 
  • Mensen met een beperking of verminderde mobiliteit 
  • Instapweigering
  • Annulering 
  • Langdurige vertraging 
  • Bagage 
  • Identiteit van de luchtvaartmaatschappij 
  • Vakantiereizen 
  • Prijstransparantie 

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/index_nl.htm

Passagiers die gestrand zijn op luchthavens of wachten op vermiste bagage kunnen nu gratis een mobiele applicatie gebruiken waarmee zij direct en ter plekke kunnen opzoeken wat hun rechten zijn. De Europese Commissie heeft deze applicatie gelanceerd voor lucht-, bus-, water- en treinvervoer.  De applicatie is beschikbaar op vier populaire mobiele platforms: Apple iPhone en iPad, Google Android en Windows Phones.

Wilt u weten, of er een visumplicht van kracht is voor het land wat u gaat bezoeken? Indien u een visum nodig heeft, kunnen wij dit uiteraard voor u verzorgen. Tevens kunnen wij u assisteren bij het invullen van het aanvraagformulier en het verkrijgen van de benodigde documenten, zoals bijvoorbeeld een uitnodigingsbrief. Via onderstaande link kunt u snel zien of u een visum nodig heeft en wat de vereisten zijn om dit visum te verkrijgen. Uiteraard kunt u uw visumaanvraag via ons regelen. Snel, makkelijk en vertrouwd!

Vast staat dat een goede voorbereiding belangrijk is, ongeacht of u zakelijk of privé op reis gaat. Zo voorkomt u dat een verblijf in het buitenland om de verkeerde redenen onvergetelijk wordt. Eén op de vier Nederlanders raakt daar namelijk op de een of andere manier in de problemen. Terwijl dat vaak te voorkomen is. Zorg bijvoorbeeld dat u goed geïnformeerd bent over de politieke situatie op uw bestemming en volg ook tijdens uw verblijf altijd de (inter)nationale media. Het is ook raadzaam om uzelf op de hoogte te stellen van o.a. religieuze gebruiken en "do's and don'ts" in het betreffende land.GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2024 by Nova Tours
Back To Top